pulled pork

Pulled pork

Det jag gillar med pulled pork förutom att det är jävligt gott, är att det funkar till otroligt mycket till exempel hamburgare, tacos eller som en wrap. Det är ocksp otroligt enkelt att tillaga du blandar bara ingredienser i en gjutjärnsgryta eller ugnsform sen sköter det sig av sig själv. Ta del av receptet!

Ingredienser:

För köttet:

För glazen:

För servering:

Gör såhär:

Förberedelse av köttet:

 1. Börja med att förbereda köttet. Ta bort eventuell överflödig fett och skär bort hårda delar om det behövs, men lämna gärna lite fett kvar för att ge saftighet och smak åt köttet.
 2. I en liten skål, blanda brunt socker, paprikapulver, chilipulver, spiskummin, salt och svartpeppar för att skapa kryddblandningen.
 3. Gnugga olivolja över hela ytan på fläskkarrén och massera sedan in kryddblandningen på köttet ordentligt. Se till att täcka alla sidor jämnt.
 4. Täck köttet i krossade tomaterna

Tillagning av köttet:

 1. Förvärm din ugn till 120°C för en långsam tillagning.
 2. Placera fläskkarrén i en stor ugnsfast form eller en gjutjärnsgryta.
 3. Täck formen eller grytan med aluminiumfolie och ställ in den i ugnen.
 4. Låt köttet tillagas i ugnen i cirka 6-10 timmar beroende på hur stora köttbitar. Under denna tid kommer köttet att bli otroligt mört och falla isär.

Förberedelse av glazen:

 1. Under tiden köttet tillagas, förbered glazen genom att blanda BBQ-sås, äppelcidervinäger, Worcestershiresås, honung, rökt paprikapulver, salt och svartpeppar i en kastrull.
 2. Koka upp glazen på medelvärme och låt sedan sjuda i cirka 10 minuter. Rör om då och då och se till att smakerna blandas väl.

Slutförande:

 1. När köttet är klart, ta bort det från ugnen och låt det svalna något så att det är lättare att hantera.
 2. Använd två gafflar för att ”dra isär” köttet, vilket innebär att du river det i små bitar. Köttet ska vara så mört att det faller isär lätt.
 3. Blanda det dragna köttet med den förberedda glazen i en stor skål. Se till att köttet är jämnt täckt av glazen.

Servering:

Hamburgare

Taco

Wrap

Njut av din läckra pulled pork tillsammans med familj och vänner, smaklig måltid! 😉