negroni

Negroni

Negroni är en tidlös cocktail som har sitt ursprung i Italien och är älskad över hela världen för sin unika balans mellan sötma, bitterhet och styrka. Drinken skapades enligt legenden 1919 i Florens av greven Camillo Negroni, som bad sin bartender att stärka hans favoritcocktail, Americano, genom att ersätta sodavattnet med gin. Resultatet blev en komplex och förtrollande drink som har blivit en stapelvara i cocktailvärlden.

Ingredienser

För att göra en perfekt Negroni behöver du följande ingredienser:

Utrustning

Steg-för-steg Guide

1. Förbered Glaset

Börja med att fylla ett old fashioned-glas med is. Detta hjälper till att kyla ner glaset medan du förbereder drinken.

2. Mät Upp Ingredienser

Använd ett mätglas för att mäta upp 3 cl gin, 3 cl söt vermouth och 3 cl Campari. Noggrannhet är nyckeln till att få rätt balans i smaken.

3. Blanda Ingredienserna

Häll gin, söt vermouth och Campari i en shaker eller ett rörglas fyllt med is. Om du använder en shaker, se till att röra istället för att skaka drinken, eftersom en Negroni traditionellt rörs för att bibehålla klarheten och inte späda ut den för mycket.

4. Rör Om

Använd en barsked för att röra drinken i cirka 20-30 sekunder. Detta hjälper till att kyla ner ingredienserna och blanda dem väl utan att späda ut drinken för mycket.

5. Sila och Servera

Ta bort isen från ditt old fashioned-glas. Använd en sil för att hälla den blandade drinken från shaker eller rörglaset till det kylda old fashioned-glaset. Om du föredrar en mindre utspädd drink, kan du använda en stor isbit eller isboll i glaset.

6. Garnera

Skär en bit apelsinzest och vrid den över glaset för att släppa ut oljorna. Detta tillför en subtil men viktig aromatisk dimension till drinken. Lägg sedan zest-biten i glaset som garnering.

Servering och Avnjutning

Din klassiska Negroni är nu redo att avnjutas! Denna cocktail är perfekt som en aperitif före en måltid, tack vare sin bitterhet som stimulerar aptiten. Negroni är även en utmärkt drink att njuta av när som helst du vill ha något som är både sofistikerat och lätt att blanda.

Kom ihåg att även om Negroni är enkel att göra, ligger magin i ingrediensernas kvalitet och precisionen i balansen mellan dem. Experimentera gärna med olika typer av gin och vermouth för att hitta din personliga favoritversion av denna klassiska cocktail. Skål!